Saturday, June 22, 2013

World War Z


Ahah..
ini bukanla movie yang ditunggu-tunggu oleh aku pun
tapi sebab Brad Pitt and aku baca review katanya best
maka semalam, aku ajak housemate aku layan
Btw, Brad Pitt ialah penerbit bersama filem ni.

dengan ini, aku menganugerahkan filem ini 5 bintang kerana mesej dia sangat mendalam
aku rasa filem ini sesuai keluar masa Fathers day hari tu
Filem ni pasal apa yang seorang ayah sanggup buat demi family dia, 
ada la elemen supernatural seperti Zombi semua
action dia pun tak melebih-lebih just nice utk watak Brad Pitt sebagai seorang ayah kepada 2 anak yang dah remaja. (a.k.a tua la kan..). takde pun hero melompat/terbang ataupun berrsut ketat
pastu elemen humanity pun banyak. aku paling tacing bila New York dalam mayhem gilababas ada satu family sepanyol tu tolong family Brad Pitt tu, tapi last semua jadi zombi kecuali anak laki diaorang dan Brad Pitt dia tolong take care budak laki spanish tu sampai ke sudah

Pergilah tengok dan judge,ok.
aku rasa kalau najah tengok mesti dia meroyanuolls teringat kat abah :-D

Mr. Brangelina, Good Job in showing to the world about fatherhood and humanity 
#grammarbersepah


Aih, rasa nak p tengok lagi sepam


dzuli



No comments:

Post a Comment