Sunday, July 7, 2013

down memory lane trip - ipoh-Part 2

Assalamualaikum..

sambung dari episod sebelum ni.
pukul 9.00 pagi sabtu, kami memulakan perjalanan ke Ipoh
tapau breakfast, dan bersembang sepanjang perjalanan
kali ni drive sendiri, tidak melibatkan sebarang pengangkutan awam. hehe

dalam pukul 12 lebih sampai Gopeng, lokasi pertama kami ialag Gopeng Heritage House.
tempat ni aku tau lepas baca blog MasMz. nak cari pun senang je, betul-betul dekat roundabout pekan Gopeng tu.
Tempat ni macam muzium la, banyak barang-barang antik kaum cina zaman dulu-dulu
masuk free, tapi boleh menyumbang seikhlas hati. Ada box sumbangan kat entrance


klasik tak tetingkap itu?

sinki ni. Info:blog masMz
rasanya buaian ni tak wujud dah kot.
basikal & bijih timah 
dapur kayu. masak char kuew teow best ni
kopitiam yang masih beroperasi
botol air lemenet  (orang utagha kata)
sketches dari sapa ntah, menarik..
sapa lalu gopeng, bolehla singgah
menarik, bawak budak-budak untuk kenal warisan nenek moyang.
ewah..

then kami proceed ke lokasi seterusnya..

dzuli

No comments:

Post a Comment