Friday, August 30, 2013

raya movies

Assalamualaikum

walaupun bulan Syawal, aku masih lagi dengan hobi lama, iaitu menonton wayang
tak bole tinggal tabiat tuh haha..


1) Percy Jackson and The sea of monsters
aku memang follow dari Percy Jacson and the lightning thieves lagi (1st movie), so mestilah aku gigil-gigil nak tengok sequel kedua. hari raya ketiga lagi aku dah paksa adik aku teman aku p tengok citer ni hehehe. memang best. Logan Lerman (percy Jackson) ni berbakat la. aku tengok 2-3 movie ni, memang best berlakon.



2) The Volverine
Hero kegemaran aku dari form 5 nih. tak pernah missed lagi tengok movie dia. dah release masa bulan puasa haritu, tapi takkanlah nak p menonton wayang pulak dibulan ibadah kan. nasib baik tengok lepas puasa, terdapat banyak adengan Hugh Jackman topless (apa kau nak jadi Jacob ke, tak reti pakai baju). pun best yang movie kali ni. dah la buat kat Jepun.



3) Mortal Instruments: City of Bones
I loveeeeee this movie. sangat suka, *tendang Twilight jauh-jauh*. aku tak tau either jalan cerita ataupun casting dia yang buat movie ni kelihatan sangat awesome di mata aku. sama je genre dengan Percy Jackson atau Twilight- Fantasy and adaptation from best selling novel. tapi yang ni lebih mysterius dan kurang romantic. casting memang A, ada Lily Collins, Johnathan Rhys Meyers dan hero ialah Jamie Campbell Bower. tak kenal? takpe, bole Google.
ini ialah highly recommended



tu je untuk bulan nih. Next change mestilah Tanda Putera dan Jobs. :-)


dzuli

No comments:

Post a Comment