Wednesday, November 6, 2013

bebuku...(books) -The Mortal Instruments

Assalamualaikum
 
just nak share beberapa buku yang aku sedang baca recently,
aku bukan la pembaca buku tegar pun
kalau ada yang betul-betul menarik hati, baru aku baca
novel-novel cinta melayu?
maafla, aku dah bersara lebih kurang 4 tahun dah.
tak koserrr, umur makin tua, yet masih berangan menjadi anak-anak gadis yang dipaksa kawin dengan lelaki kacak anak orang kaya dengan nama-nama yang over seperti Daniell Ashraff Al-Sagoff (contoh).
 
 
tapi...
buku yang aku bakal share ni pun bukan buku berat sangat pun :-)
novel fantasi cinta remaja jugak tapi versi supernatural.
takde la adengan kawin paksa, kena layan buruk dengan suami yang akhirnya jatuh cinta dan sebagainya.
 
siri Mortal Instruments. ada 5 siri. masak nak mengabihkan.
sebab pulun? dia makin curious and ketahuilah bahawa curiousity kills the cat.
sapa yang pernah tengok movie Mortal Instruments: City of bones akan dapat sedikit idea tentang novel ni.
 
setakat ni aku dah Berjaya menghabiskan masa dan duit untuk 3 bijik.
book 1 aku skip sebab dah tengok movie.
 
Rating : 3/5 kot
bagi aku best, tapi karekter makin banyak. puas aku nak digest yang mana saru warlock, yang mana satu vampire, sapa yang akan scandal dengan warewolf, sapa gay dan sebagainya.
 

 
 
 
 
kalau minat nak baca, bole pinjam dari aku :-)
 
 

No comments:

Post a Comment