Sunday, December 29, 2013

Hujung

dua tiga menjak ni banyak menghabiskan masa  sorang diri
biasalah, kalau dah duduk sorang-sorang tu
macam-macam la memikir. dasar wanita.
disebalik memikirkan masalah harga ais naik, tol yang bakal naik dan LRT pun nak naik
sambil menyumpah didalam hati
kamon  la, give us a choice.
dah minyak mahal, tol mahal dan public transport pun lagi mau mahal
pengguna bertambah setiap hari tau.
tu satu masalah

masalah lagi satu
cinta lama berputik kembali
oh, bukan terhadap boyfren lama. dia sudah kawin :-P
sebelum kedatangan K-pop
aku ialah peminat J-Pop
Arashi to be precise.
ni Japan punya version of Backstreet Boys. 14 tahun dalam industry,still strong and handsome
lama gila tak layan diorang. tetiba terlayan dan addict !!!
abih aku download segala concert dan drama
lagi la malas nak keluar rumah. hiks

aku percaya, selain daripada menghavockan diri dengan agenda sosial
sekali sekala kena jugak rileks2 kat rumah, lepak sorang-sorang
baca Al-Quran, baca buku, tengok drama
dari situ datangnya inspirasi
wah gituuu.

masalah lain
aku kemaruk nak travel !!
hah!!
ni masalah. kerja sekarang kurang mengizinkan.
projek bertingkek-tingkek dan kebetulan aku dapat projek yang agak mencabar
wuwuwuw..busynya
lama dah tak berbizi bizi gilsbabas  ni hihi
deadline around the corner and siap tak sampai 50% pun lagi ni.
tambah pulak dengan meeting, site visit tak lama lagi VM.
tapi
Aku suka kerja aku. sincerely.
lagi satu, ofkos la monetary
aku ada plan sikit
maklumlah duit kurang banyak, benda nak kemain banyak
cuba bersyukur sikit. ada orang struggle everyday just untuk satu kehidupan tahu
" kalau kamu tidak mampu bersyukur dengan nikmat yang sedikit, bagaimana kamu hendak bersyukur dengan nikmat yang banyak"

masalah lagi
tu pergolakan dekat Thailand tu
rasanya tak dapek weolls nak main cross border tahun depan

masalah lain
asyik rasa nak makan je

masalah lain-lain lagi
website KTMB sengal
aku nak beli tiket balik kampung ni

tahun 2013 pun dah hampir sampai ke penghujung
azam? haaaaaaaaaaahhhhaha
ada lagi 2 hari nak fikir

letih bebel, jemput minum peanut butter latte ni. only at Coffea Coffe






dzuli

8 comments:

  1. Ini kira luahan terakhir sebelum 2014 ker?? hehehee...
    itulah harga tahun depan semua naik.. so nak tukar tong gas ker.. beli barang dapur ke.. kene la buat skrg.. apa pun moga ceria selalu di mana jua berada :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ye lah kot. karutan terakhir 2013
      amboy, nak beli barang dapur sekarang? tak boleh tahan sampai tahun depan pun hehe
      takpela, pasrah je lah. kalau tak suka boleh pindah duduk Uganda *kata menteri*

      Delete
  2. kiranya tahun 2013 ni byk memori suka dan duka kan....bagi JM penghujung tahun di penuhi dengan berita yg tak menarik je...adik eksiden patah tangan lah..diri sendiri demam almost a week masih tak baik2..kiranya tahun 2013 ni penuh dengan dengan pelbagai dugaan..semoaga thn 2014 memberi sina baru..in sha Allah..itu yg di harapkan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar JM.. Kifarah tu, menghapuskan dosa. nak keterangan lanjut Tanya ustaz TT kat atas tuh/
      tapi 2013 kaki JM banyak merayap kannnnn? best tu

      Delete
  3. sentap jap i baca bile cinta lama berputih kembali! Hahaha. Baca tak abis, terus sentap kan? U peminat j-pop i peminat j-drama sebelum kedatangan drama-drama korea yang bersusun kat KBS tue. terbaik! best gile!

    I suka ayat you "aku percaya, selain daripada menghavockan diri dengan agenda sosial
    sekali sekala kena jugak rileks2 kat rumah, lepak sorang-sorang
    baca Al-Quran". Sempoi lar!

    Btw, thanks for the book. I appreciate it! I considered it as a new year gift.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..i juga peminat J-drama. zaman kimura takuya, GTO..sekarang pun tengok jugak lagi kalau ada yg best.

      ala..rugi I tak sain dalam buku tu hehe. You're welcome

      Delete
  4. hehe luahan hati hujung tahun ni...moga2 dah dapat la azam yang nak diperjuangkan bagi 2014 nanti ye!hehehe Selamat Tahun Baru! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. more like royanan hujung tahun hahaha..
      masih memikir azam ......

      Delete