Sunday, December 15, 2013

kolumpo

Assalamualaikum

pernah dengar movie Kolumpo?
movie ni macam indie la kot
tak la digembar-gemburkan sangat di media

best!!!!
aku memang suka movie about life
dan jalan cerita dia real
takde kereta mewah, takde syarikat multimillion, takde kuntilanak dan mat rempit
(cukup-cukupla cerita hantu, gengster dan mat repit)

movie ni macam everyday typical malaysian life gituuu
Filem ni ada 3 cerita dalam dia

1) Pasal pendatang asing dari india, datang nak mengejar cita-cita tapi ended with kena tipu - kesian weh, pelakon dia Azzad Jasmin. and mamat ni pandai berlakon sampai aku tak rasa dia orang Malaysia hehe

2) pasal perempuan Cina yang avoid call dari mak dia dan terperangkap dengan seorang nenek - ni terasa iolls hehe, ye la kita ni konon2 dah matang, dah boleh tentukan hala tuju hidup sendiri dan jaga diri sendiri tapi sebenarnya mak kita still risau kat kita.

3) pasal budak laki forever alone jumpe sharifah amani yang living life tu the fullest - maybe about cari kawan/pasangan..hahaha


pergi la tengok.
Highly recommended




dzuli

1 comment:

  1. Azzad Jasmin kalau tgk ke rupa pun dah ingat dia bukan org melayu..belum tgk lagi..mesti terjah ni :-)

    ReplyDelete