Wednesday, January 22, 2014

the secret life of walter mitty

Assalamualaikum
good morning dan selamat hari rabu - waktu puncak dalam weekdays

sabtu lepas aku baru berpeluang nak pegi tengok the secret life of walter mitty
aku minat nak tengok movie ni lepas tengok trailer dia yang memaparkan tempat-tempat cantik dan ada unsur pengembaraan disitu.

akhirnya, dapat jugak tengok, beli tiket pukul 1.45 p.m secara spontan (sebab lalu depan cathay e-curve) dan show pukul 2.00

dan....bagi aku la
movie ni best hokey!!.. banyak meseg terpendam gitew
dah la cinematography cantik sungguh. lokasi dekat Iceland, Greenland, Pakistan semua tu
peh.
dah tengok kat cinema, rasa macam kita pun ada kat tempat tuh.
lawak jugak movie ni, Ben Stiller kot.

aku paling best yang part lepas dia kena pecat and dia pergi Pakistan secara ad-hoc tu
rasa macam, "patut ke aku buat macamni jugak one day nanti ?" haha

sapa yang tak berkesempatan tengok di cinema bolelah download, dah ada DVDrip dalam internet  :-D
bagi aku, sapa yang kuat travel, rasa nak travel, baru mula nak travel ataupun suka pasal travel-travel ni patut layan movie nih





dzuli

2 comments:

  1. apa?..sesuai sgt tuk yg suka travel..kalau mcm tu nak tgk lah..mana tahu leh satu hari nanti leh sampai ke Iceland pulak..waduh..kuat betul berangan kan

    ReplyDelete
  2. Ada tgk documentary cerita ni memang best teringin nak tgk full story hahahaa.. :D
    memang tempat rare dia pergi tu.. semangat berapi2 bila tgk cerita mcm ni :D

    ReplyDelete