Saturday, August 9, 2014

august read


Assalamualaikum

Masih lagi mood beraya ke anda semua?
selain daripada cuti raya yang lalu, aku masih lagi belum pergi beraya ke mana-mana rumah kawan whatsoever. 
Penaja utama open house 2 tahun berturut-turut masih di Melben
yang lain-lain macam takde je, maklumlah ramai penaja open house sudah jadi mak buyung. Maybe tu satu sebab diorang tak buat open house kot. Aku beraya kat opis/kat luar je lah dgn diorang.

So, untuk megisi masa lapang sebab kawan-kawan lepak ramai dah ada komitmen lain (pindah/deting dsb)
aku kembali kepada hobi lama iaitu baca buku.

Untuk bulan ni aku beli 3 bijik buku, 2 daripadanya sebab sale tahap BBW. satu lagi sebab pengaruh movie.

1) the marriage bargain, Jennifer probst 
best novel ni. aku habis baca sehari je haha..page tak sampai 300 rasanya. typical love story la. kawin kotrak-lama-lama jatuh cinta. ada element family sikit dsb. Enjoy la layan.

2) Tempest, Julie Cross
yang ni aku suka, cerita pasal budak laki yang boleh time travel. kadang-kadang rasa terlalu tua untuk genre cmni. Tapi ada haku kesah?? haha. Tak habis lagi, tapi sangat layan la. kelakar, romantik, misteri. 

3) The Fault in Our stars, John Green
haaa....sapa tengok movie, pasti  nak baca cerita ni. Aku pergi tengok movie dia menangis mencurah-curah (tipu). memang sedih la. pasal 2 orang kekasih sakit kanser. cerita ni dah jadi fenomena. 3 bijik kedai buku (MPH dan Popular) habis novel ni. last-last aku beli kat Times Book Store, Citta mall. Dapat button badge sebijik. buku ni aku tak sentuh pun lagi btw.



the Marriage Bargain tu RM 8 only. TFIOS RM30++

Tetiba jugak aku terpengaruh dengan trilogi fifty shades. Fenomena novel ni agak lama, back in 2012/2013 kot. Ceritanya sebab aku tertengok trailer movie dia dekat youtube. Novel ni dulu fenomena sebab elemen s*x  yang dipaparkan katanya. Tapi lecturer aku kat USM pernah review novel ni dalam blog dia tau!! 
setelah membaca, okey memang banyak scene 18 tu tapi bukan tu dia punya highlight pun. kemisterian Christian Grey tu. Book 1 je banyak scene 18. book 2 aku otw baca dan biasa-biasa je pun. 
harap tidak tuduh aku pervert sebab baca novel ni. just out of curiosity hahaha!!
Btw, aku kedekut sebab tak beli pun novel ni. baca PDF version je. ngeee~~~~


dzuli

2 comments:

  1. Jm salute tau dgn org yg minat baca buku or novel nih sbb Jm sendiri rasanya setahun belum tentu nk baca tp klau baca blog org seharian pun x pe mengadap :-)

    ReplyDelete
  2. saya dah baca Fault In Our Stars tu..
    sedih aaaaa....
    movie dia saya tak nengok tapi...

    ReplyDelete