Wednesday, November 5, 2014

Busy !!!

 
Assalamualaikum

akak busy. banyak betul buku yang TERpaksa dibaca
kenapa penulis-penulis ni suka buat sequel,prequel apabenda tu.
busy betul, sampai malam-malam dah tak layan drama korea/modern family

favourite aku mestilah siries "Violet and Luke" sebab plot yang strong & dark, romantic tapi tak cheesy. Lelaki pun sesuai baca. Jessica Sorensen ni one of my favorite author. Novel dia macam-macam genre. Tapi aku suka "the coincidence series" dengan  "the secret series". Ada isu-isu tertentu dalam novel-novel ni macam drug world, broken family, abusive parents dll.
 
The edge of never pun best, cerita pasal sorang perempuan travel across America sebab tu memang impian dia. Tapi cheesy sikitlah sebab dia jumpe handsome guy, jatuh cinta bla, bla bla..
 
 








hari isnin haritu Convo adik bongsu aku. sebagai kakak yang bertanggungjawab terhadap kebajikan family ( sebab abang aku tak boleh cuti) aku la yang busy. terpaksa la cuti isnin haritu.
aku perati je budak-budak sekarang convo, memang la jauh beza dengan aku tahun 2009 dulu. Adik aku ni siap mintak tolong member dia (photographer) datang untuk ambik gambar.
bouquet flowers dengan hadiah tayah cakap la, dah macam opening kedai pulak.
sebenarnya konvo sesi petang memang tak best, bunga-bunga dah layu, panas, habis lambat, jem dll
haha.

apa2 pun, tahniah la Najah Izzati oi, selamat datang ke dunia pekerjaan yang bosan..haha

  
macam-macam ada
 
anak sedara aku yang dah mengamuk sebab panas + bosan

8 comments:

  1. loh...ahahaha..ingatkan BUSY dgn keje...Dzuli..alamat masih sama ye..JM ada nak pos something yg relate dgn buku hihhihi...tunggu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..busy keja 8.30a.m-5.30 p.m je...malam busy lain la pulak..
      aah..masih sama.. wah..ape tu..tazabar pulak

      Delete
  2. Setiap kali konvo mesti bunga... Bear... Cer kasi nasi lemak ke... Mee ke... Sebab pepagi lapo! Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan, bagi angpow ke kan...seronok gak...bunga pun bukan murah hehe

      Delete
  3. hari tu mrs dah target nak baca 16 buku setahun kalau tak silap
    nie..dah nak hujung tahun 10 buku pun lom habis lagi acaner tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...saya tahun ni banyak gak baca.. tapi buku2 lagho la
      romance la,mysteri la, fifty shades of grey la...buku ilmiah ada la sebijik dua...ngee~~

      Delete
  4. Tahniah utk adik yg dah konvo ... teringat masa konvo2 dulu yer :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks...tu lah, rasa nak konvo lagi sekali

      Delete