Monday, December 1, 2014

30 things travelers do in their 30s

Assalamualaikum

Happy Monday Blues
Saja nak share artikel ni sebab kelakar. Walaupun aku baru 3 bulan berada dalam umur 30. tapi aku pernah buat benda-benda dekat bawah ni. Actually sebab aku bukan so called "avid traveller" atau "backpacker tegar" heee.
ke, aku tua sebelum usia..OMG 

Aku pernah buat no 1,3,6,8,11,12,14,20,23,27,28,and 30
hah..banyaknya...
Btw, aku tau maksud YOLO tu hokey. (tu pun sebab dengar lagu Adam Lavine ke sapa ntah)
Bawak suitcase belum lagilah kecuali travel sebab kerja.

Baca lah untuk suka-suka je...








Artikel ni dicilok dari Matador.network.com



dzuli

12 comments:

  1. hahaha ok nampak sangat dahhhh 30 kan...banyak plak yg terkena batang hidung sendiri....hahaha pendek kata, bila dah 'matang' sikit ni, lebih nak selesa dan mudah punya travel...takde main belasah gila-gila mcm dolu2...hahaha tempat tinggal pun memilih sikit...tapi tetap bajettt....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah kan...macam aku ni start minat travel dah tengah2 20'an...so takde la banyak sangat kerja gila yg pernah dibuat.
      yup, bajet sangat penting, taknak menambah hutang..hehe

      Delete
  2. Adakah saya bakal membuat perkara-perkara ini

    ReplyDelete
  3. dah banyak hantar artikel kat matador nih tapi satu belum sangkot. orang lain punya artikel yang lagi hampeh bole lak termasok, adehh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar, teruskan mencuba..all the best..
      bangga jugak kalau artikel rakyat Malaysia terpilih...

      Delete
  4. oh tidak umur saya makin hampir.. adakah... bak kata Kak DJ huhuhu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...tambah2 dah berdua kan..
      mana bleh travel redah2, tido merata2 lagi dah...hehe

      Delete
  5. SS hanya tersengih kupang membaca dari atas ke bawah... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti banyak dah pernah buat kan...tetttttt.....:-D

      Delete
  6. #25 hahahaha sesuai untuk kawan aku. Sebab ada hostel dia duk xde provide benda tu. Most points kena kat batang hidung sendiri specially bila budak2 remaja buat bising. Tetiba ada perasaan nak jadi pengawas.

    ReplyDelete
  7. bring a pharmacy? itu sudah tentu even for 20s traveller :-)

    ReplyDelete