Wednesday, January 22, 2014

the secret life of walter mitty

Assalamualaikum
good morning dan selamat hari rabu - waktu puncak dalam weekdays

sabtu lepas aku baru berpeluang nak pegi tengok the secret life of walter mitty
aku minat nak tengok movie ni lepas tengok trailer dia yang memaparkan tempat-tempat cantik dan ada unsur pengembaraan disitu.

akhirnya, dapat jugak tengok, beli tiket pukul 1.45 p.m secara spontan (sebab lalu depan cathay e-curve) dan show pukul 2.00

dan....bagi aku la
movie ni best hokey!!.. banyak meseg terpendam gitew
dah la cinematography cantik sungguh. lokasi dekat Iceland, Greenland, Pakistan semua tu
peh.
dah tengok kat cinema, rasa macam kita pun ada kat tempat tuh.
lawak jugak movie ni, Ben Stiller kot.

aku paling best yang part lepas dia kena pecat and dia pergi Pakistan secara ad-hoc tu
rasa macam, "patut ke aku buat macamni jugak one day nanti ?" haha

sapa yang tak berkesempatan tengok di cinema bolelah download, dah ada DVDrip dalam internet  :-D
bagi aku, sapa yang kuat travel, rasa nak travel, baru mula nak travel ataupun suka pasal travel-travel ni patut layan movie nih





dzuli

Thursday, January 16, 2014

mimpi


post pertama tahun 2014
sebab takde benda menarik lagi setakat 15 hari di tahun 2015 selain buat2 bizi dengan kerja, makan dan tengok variety shows.
projek aku diambang tenat dengan dah dapat surat peringatan dari boss besaq. hiks
oh, haritu aku balik kampung naik tren. menarik jugak sebab aku beli 2 seat utk aku sorang (sleeper & 1st class dah penuh) nak comfort punya pasal. 8 jam tau, kena la bagi kebebasan kat pinggang aku ni. 2nd class punya seat agak kecik dan keras. padanla dengan price RM 34 KL-Butterworth
terasa umpama Henry Golding dalam rancangan Train Trip ke apeke tah tajuk dia.

dan semalam aku mimpi best
nih, mamat kat bawah ni masuk mimpi aku, siap pandai cakap melayu
and weols naik tren bersama-sama hihiii

mimpi yang tak mungkin jadi kenyataan
tapi mimpi pun jadilah.

aku tau sebab ape aku mimpi cenggitu
Aku tengok concert dia sebelum tido lepas tu aku tido tak mandi sebab umah aku takde air dari pukul 8.00 malam, pukul 12.00 baru ada, takkan nak mandi pukul 12
tapi aku basuh muka dan kaki sebelum tido tu
masa nak tido pulak aku terpikir nak balik naik tren lagi sebab seronok hehe

pikir nak naik tren+ tengok konsert Arashi+ Tak mandi = Mimpi naik tren dengan Sakurai Sho-chan





kalau malam ni mimpi pegi melben dengan beliau pun seronok