Thursday, January 7, 2016

Krabi 2016


Assalamualaikum

pepatah backpackers pernah berkata "tak backpackers la kalau tak pernah pergi krabi"
so, sempena cuti new year haritu, Aku ngan Ean pun telah mendaftar diri sebagai backpackers dengan pergi krabi secara overland lagi.
Serius penat gila, tapi kalau overland Malaysia-Selatan Thai pun dah give up, cmne la nak overland berskala besar seperti Trans-siberian kan (gitu berangan)
Maybe jugak sebab cuti berkembar dan musim sejuk dekat hemisfera utara sana (ada kaitan ke?) menyebabkan krabi pack gila. Sampai jem la area Aonang tuh.

Bagi aku, Krabi ni best sebenarnya, cantik, makanan halal pun senang. Hotel pun banyak choices. Aktiviti pun banyak yang boleh dibuat. patutla pepatah backpackers tu wujud hehe. Janganla percaya kat pepatah tu, joke je. Nak tau lebih lanjut boleh tengok page BBM kat FB

Layankan je gambar-gambar dulu 

sunset di Aonang Beach, syahdu gila..kebetulan hotel kitaorang agak dekat dengan pantai
sunset lagi
Pasar malam Krabi Town. Food sedap
maya Bay, lawa gila...
longtail boat yang unik 
disajikan dengan pemandangan ini, Ean cakap OOTD kitaorang je yg macam nak p jogging
tak ingat lak kat mana






Phi Phi Don
apa sejarah monumen ni aku x sure. Beratur gak nak ambik gambar


Aonang Beach Street Walk- banyak pub area nih
Cetara Grand Resort- Kot2 suatu hari nanti ada rezeki


sempat jugak menjongket kat Klong Hae Floating Market


Agenda menambahkan kolestrol
Happy New Year






























bersambung

dzuli

14 comments:

  1. selamat menjadik bekpekes!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. perlukah aku tukar nama blog menjadi backpackers divana? hahah

      Delete
  2. Tahniah dah naik pangkat jadi backpacker sejati hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..backpackers mende total expenses 2 hari RM 700 hahaha

      Delete
  3. untung ler dah naik satu lagi level sempena new year :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..tu la, bolelah post gambar dekat page BBM lepas ni hhahahaha

      Delete
  4. BogalakonTour Bandung terdapat perkhidmatan pemandu / pakej lengkap percutian ke Bandung dan Jakarta.

    Terdapat pakej percutian iaitu:

    Eksekutif Gold Package = pemandu, hotel, makanan dan tiket lawatan (per pax)

    Pakej Perak Busines = pemandu, hotel dan makan (per pax)

    pakej Bronze pemandu ekonomi dan hotel (per pax)

    Pakej pengangkutan pemandu = Service sahaja (per hari)

    Kadar Sewa Kereta sehari:

    Seat 6 Avanca, APV Luxio
    Bandung-Jakarta-Rm 250
    Tour Bandung-Rm 150
    Tour Jakarta-Rm 185

    Seat 7-8 Inova
    Bandung-Jakarta Rm300
    Tour Bandung Tour Rm185
    Tour Jakarta Rm215

    Seat 8-10 pregio
    Bandung-Jakarta Rm300
    Tour bandung Rm185
    Tour jakarta Rm215

    Seat 10-12 elf pendek
    Bandung-Jakarta Rm 330
    Tour bandung Rm215
    Tour jakarta Rm250

    Seat 15-19 elf panjang
    Bandung-Jakarta Rm400
    Tour Bandung Rm265
    Tour jakarta Rm300

    Seat 15 Hiace commuter
    Bandung-Jakarta Rm400
    Tour bandung Rm300
    Tour jakarta Rm330

    * Termasuk: minyak, bayaran letak kereta, tol, pemandu.

    * Tidak termasuk: bayaran masuk ke tempat-tempat orang pelancong untuk menyemak & Kereta.

    Sila Tuan Dan Puan memutuskan tempat lawatan Ikut program tentatif yang telah disediakan atau Ikut anda.
    Kami akan memberikan perkhidmatan yang terbaik,jujur,baik dan sopan.
    Syarikat kami adalah 100% Pemandu muslim dan tidak perlu bimbang tentang makan sedap dan pasti halal.

    Tempah Pantas sekarang dan dapatkan harga terbaik/murah dari syarikat kami.
    InsyaAlloh amanah dan barokah.

    panggilan
    +62 8 12 21 21 567

    WhatsApp
    +62 8 12 21 21 567

    bogalakontour@gmail.com
    bogalakontour@yahoo.com

    www.bogalakontour.com www.sewakeretamurahbandung.com

    Mudah-mudahan maklumat yang saya berikan boleh memudahkan urusan percutian anda.

    Terima kasih.
    Wassalam...wr..wb.

    ReplyDelete
  5. BogalakonTour Bandung terdapat perkhidmatan pemandu / pakej lengkap percutian ke Bandung dan Jakarta.

    Terdapat pakej percutian iaitu:

    Eksekutif Gold Package = pemandu, hotel, makanan dan tiket lawatan (per pax)

    Pakej Perak Busines = pemandu, hotel dan makan (per pax)

    pakej Bronze pemandu ekonomi dan hotel (per pax)

    Pakej pengangkutan pemandu = Service sahaja (per hari)

    Kadar Sewa Kereta sehari:

    Seat 6 Avanca, APV Luxio
    Bandung-Jakarta-Rm 250
    Tour Bandung-Rm 150
    Tour Jakarta-Rm 185

    Seat 7-8 Inova
    Bandung-Jakarta Rm300
    Tour Bandung Tour Rm185
    Tour Jakarta Rm215

    Seat 8-10 pregio
    Bandung-Jakarta Rm300
    Tour bandung Rm185
    Tour jakarta Rm215

    Seat 10-12 elf pendek
    Bandung-Jakarta Rm 330
    Tour bandung Rm215
    Tour jakarta Rm250

    Seat 15-19 elf panjang
    Bandung-Jakarta Rm400
    Tour Bandung Rm265
    Tour jakarta Rm300

    Seat 15 Hiace commuter
    Bandung-Jakarta Rm400
    Tour bandung Rm300
    Tour jakarta Rm330

    * Termasuk: minyak, bayaran letak kereta, tol, pemandu.

    * Tidak termasuk: bayaran masuk ke tempat-tempat orang pelancong untuk menyemak & Kereta.

    Sila Tuan Dan Puan memutuskan tempat lawatan Ikut program tentatif yang telah disediakan atau Ikut anda.
    Kami akan memberikan perkhidmatan yang terbaik,jujur,baik dan sopan.
    Syarikat kami adalah 100% Pemandu muslim dan tidak perlu bimbang tentang makan sedap dan pasti halal.

    Tempah Pantas sekarang dan dapatkan harga terbaik/murah dari syarikat kami.
    InsyaAlloh amanah dan barokah.

    panggilan
    +62 8 12 21 21 567

    WhatsApp
    +62 8 12 21 21 567

    bogalakontour@gmail.com
    bogalakontour@yahoo.com

    www.bogalakontour.com www.sewakeretamurahbandung.com

    Mudah-mudahan maklumat yang saya berikan boleh memudahkan urusan percutian anda.

    Terima kasih.
    Wassalam...wr..wb.

    ReplyDelete