Monday, November 28, 2016

Staycation - Wind Paradise, Kundasang

Assalamualaikum

Just nak share penginapan menarik yang kitaorang stay masa dekat Kundasang haritu.
Yang uruskan semua opkoslah PM Trip #divanatakessabah, Azra. Nak kelainan dan fefeeling Mongolia. Manalah tau suatu hari nnti terjejak kaki semasa Tanssiberian. eh

Nama tempat ni Wind Paradise. Ada yurt dan ada bilik biasa jugak. Opkos lah kami pilih yurt kan.
Harga RM 350 untuk sebijik yurt for 4 person. Extra person charged RM 30 rasanya. Cas je, tilam kena add lagi.
Yurt memang spacious gila, aircond tak diperlukan sebab memang sejuk. Toilet horror sikit,
Jalan nak naik ke wind paradise ni  tak berapa elok dan agak confuse. Harga tu tak termasuk breakfast lah, tapi ada je dapur dan peralatan masak yang boleh digunakan.

View memang lawa, katanya salah satu tempat untuk stargazing di Kundasang. Sunrise dia pun mnetes jugak.

Overall, pendapat aku :
1) View : 10 *
2) Facilities : 5*
3) Experience : 7*
4) Comfort : 6*
5) Value for money: 6*

Untuk kelainan dan experience yang lain sikit apa salahnya untuk cuba. Info lanjut dan gambar2 yang lebih awesome bole terjah blog Azra

View waktu malam
pandangan dekat
Bumbung yurt
interior
punya luas, boleh bergosipan sambil minum kopi ramai2 depan katil
waktu siang
view memanglah sangat cantik



dzuli

1 comment:

  1. best ni..lain dari yg lain, selama ni asyik tengok kt tv je..

    ReplyDelete