Monday, October 7, 2019

Ipoh 2019 - Part Finale (Market Lane, Ipoh Old Town)

Assalamualaikum

Part last, ye lah, 2 hari je pun pergi Ipoh ni.
Pagi tu kami turun bawah untuk breakfast. Ada 2 option breakfast kat M Roof ni, boleh ambik buffet kat Oldtown ataupun Ala Carte English Breakfast kat Morning After Cafe.
Of course kami memilih buffet, orang dah ramai, nak cari seat agak susah, akhirnya dapat la kat meja kecik.



dimulakan dengan roti dan kopi Old Town 



Pilihan breakfast memang best la, ala, macam kat Old Town la, ada nasik lemak, bihun siam, mee kari, pastries bagai. Macam-macam la kami makan tanpa disedari berakfast almost sejam lebih haha, bila keluar tengok ramai dok beratur nak masuk makan. Oppss...sorry.

Lepas makan, naik bilik bersiap-siap nak pergi jalan-jalan sikit sebelum makan semula hahaha.
Macam biasa, kita ke Pekan Lama Ipoh (area Plan B)  nak cari benda menarik.

Puas la cari parking, yang bayar, yang free semua full
Cari tempat ni sebenarnya. kat Market Lane




Kereta Antik

Cakkk

Kitaorang jalan je lagi, sampai kat satu lorong yang banyak jualan. Tak tau la nama apa lorong tu, orang ramai, panas letit. Aku nampak ramai orang beratur kat kedai jual rainbow cheese toast.

Mun dengan Ean beli ais kepal, takde pulak gambar. Lepas tu jalan ke tempat biasa, Sekeping Kong Heng. Saja je haha. Takde keroje.

Beli fresh air kelapa, panass









Dah abis berposing sana-sini, ayuh membasahkan tekak di Black Whale. Kat KL malas aku nak cari BW ni sebab dia kat area SS2 sana, kebetulan jumpa kat sini dan tayah beratur, ayuh try.


Serius sedap. Kami oder 2 bestseller dia.


Lepas minum moh lunch sebelum balik KL. Asalnya nak try dimsum canning garden, tapi tutup awal, kitaorang pergi tempat biasa jela.

Gambar dim sum tak dan ambik. lapar sangat gamaknya

Lepas makan terus cargas balik, jem gilaa. Dekat pukul 8 baru sampai KL.
Thank you girls, dapat jugak mini trip untuk tahun ni, syukurlah walau dah berkahwin Zu masih dapat green light untuk beronggeng, yang lelain ni tayah greenlight sangatlah hehe

Until next trip






dzuli

No comments:

Post a Comment